Forum KMC Strona Główna  
 FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy •  Galerie   •  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Zaloguj
 Kącik kulinarny Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Tori
Mistrz Patelni
Mistrz Patelni



Dołączył: 29 Lis 2005
Posty: 3129 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Czechosłowacja

PostWysłany: Pon 12:01, 23 Sty 2006 Powrót do góry

zazwyczaj jak jakaś 'przyjaciółka' zjawia się u mnie, to serwuję jej swoje naleśniki magiczne:
robimy naleśniki, umieta? dwa jajka, dwie szklanki mąki, ok 3 szklanki mleka, szczypta soli, ze dwie łyżki cukru. Białka ubijamy (naleśniki są o wiele bardziej puszyste, jeśli ubijemy dodatkowo białko, zamiast wszystko za jednym chujem zmiksować) na pianę zaś resztę składników miksujemy w drugim pojemniku. Gdy wszystko gotowe przekładamy ubite białka do pozostałej, zmiksowanej masy i mieszamy łyżką. Powinna być w miarę rzadka masa, ale do kurwy nędzy, bez przesady, bo jak zrobicie wodę, to od razu można to spuścić w kiblu. Jeżeli masa jest zbyt gęsta, śmiało można dolewać mleka do uzyskania efektu. Smazymy na smalcu na patelni. Pełny tależ takowych placków kładziemy na stół i póki ciepłe szykujemy zawartość. Ja to robię tak egzotycznie, jeden naleśniki z posiekanymi drobno brzoskwiniami z puszki, drugi z ananasami, a trzeci ze smażonymi bananami (na maśle smażysz pokrojone w plasterki banany aż z każdej strony zrobią się złociste). Takowy zestaw podaję polany ciepłą polewą czekoladową i np. bitą śmietaną. A potem to zazwyczaj jakiś sex jest od serca do rzołądka czy coś.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Getsurin
Bywalec



Dołączył: 25 Sty 2006
Posty: 75 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 16:17, 08 Mar 2006 Powrót do góry

noto ja zaproponuje sos do spagetti

bierzemy 1 duża cebule, puszka pomidorów [całe lub krojone], puszka tuńczyka,
kukurydza z puszki, i lampka wina Very Happy

cebule smażymy na złoto na masle następnie dodajemy tuńczyka i podsmażamy telaj czas na pomidory a następnie kukurydza, dusimy na małym ogniu tak z 5 minut i dodajemy wino i znowu dusimy około 10 minut następnie polewamy makaron i już
smacznego


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Tori
Mistrz Patelni
Mistrz Patelni



Dołączył: 29 Lis 2005
Posty: 3129 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Czechosłowacja

PostWysłany: Śro 16:18, 08 Mar 2006 Powrót do góry

kukurydza do sosu? a gdzie jakieś mięso? coś ściemniasz Razz


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Getsurin
Bywalec



Dołączył: 25 Sty 2006
Posty: 75 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 16:21, 08 Mar 2006 Powrót do góry

a tuńczyk to co nie mięso hę ??

podstawa to cebula, tuńczyk i pomidory reszte dajesz według uznania Very Happy jak chcesz to możesz tam i dodac fasole lub groszek mówie według uznania


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Tori
Mistrz Patelni
Mistrz Patelni



Dołączył: 29 Lis 2005
Posty: 3129 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Czechosłowacja

PostWysłany: Śro 16:23, 08 Mar 2006 Powrót do góry

a z konia można mięso? Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Getsurin
Bywalec



Dołączył: 25 Sty 2006
Posty: 75 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 16:26, 08 Mar 2006 Powrót do góry

ojejciu można ja się nauczyłem takiego przepisu jeszcze nie eksperymentowałem z innym miesem ale można


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Kudzu
8=D Pan 8cm



Dołączył: 15 Kwi 2006
Posty: 999 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5

PostWysłany: Sob 11:15, 15 Kwi 2006 Powrót do góry

Jakem kucharzyna z 2-letnim stażem polecam wszystkim tosty :F
Proste, łatwe i przyjemne, po co się ścierać jak można na tym wyżyć z pół roku ;p


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Tori
Mistrz Patelni
Mistrz Patelni



Dołączył: 29 Lis 2005
Posty: 3129 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Czechosłowacja

PostWysłany: Nie 23:32, 18 Cze 2006 Powrót do góry

no i poleciłeś i posłuchałem. Z Anka pokroiliśmy w chuj chleba, posmarowalo się masłem, złączyło w kanapki, w środku żółty ser i jeb do takiego z klapką opiekacza. Zajebiście smakuje z serem i jakimś sosikiem (ja leję wszystko-majonez, ketchup, jakiś sos wyśliwski itd.). Zjadłem 6 takich porcji i byłem głodny ;(


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Kleju
"Jest Go Wielu"




Dołączył: 06 Sie 2005
Posty: 3015 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Suchań, Polska

PostWysłany: Pon 5:53, 19 Cze 2006 Powrót do góry

Weź litra spirytusu, zmieszaj spokojnie z litrem wody, trzema pomarańczami i trzema cytrynami, nastepnie włóż do lodówki na godzinę. Po tym czasie wypij, korzystając ze szklanek 100ml. Efekt zwala z nóg Wink.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Kudzu
8=D Pan 8cm



Dołączył: 15 Kwi 2006
Posty: 999 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5

PostWysłany: Pon 8:10, 19 Cze 2006 Powrót do góry

Mnie tam ryż z cukrem smakuje ;P Szybko tanio i energetycznie ;P


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Tori
Mistrz Patelni
Mistrz Patelni



Dołączył: 29 Lis 2005
Posty: 3129 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Czechosłowacja

PostWysłany: Wto 14:45, 27 Cze 2006 Powrót do góry

Anka zajebała koleżance taki fajny opiekacz zamykany. Teraz świrujemy, brat Anki z roboty (hurtownia) przynosi w chuj jakiś hohlandów, zamyka się takie dwa plasterki dwoma kromkami chleba i po wyjęciu z opiekacza smaruje wszystkim co jest- ketchup,musztarda,majonez i zajebista szama. Takich ze 4-5 się zje i można żyć. A fajna sprawa, na zewnątrz chlebek, a jak się ugryzie to az się wylewa ser ze środka, prawie jak MC donald.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
SeD
Archanioł Forum
Archanioł Forum



Dołączył: 09 Sie 2005
Posty: 1014 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: a z pod szóstki

PostWysłany: Wto 17:34, 27 Cze 2006 Powrót do góry

Tori napisał:
Anka zajebała koleżance taki fajny opiekacz zamykany. Teraz świrujemy, brat Anki z roboty (hurtownia) przynosi w chuj jakiś hohlandów, zamyka się takie dwa plasterki dwoma kromkami chleba i po wyjęciu z opiekacza smaruje wszystkim co jest- ketchup,musztarda,majonez i zajebista szama. Takich ze 4-5 się zje i można żyć. A fajna sprawa, na zewnątrz chlebek, a jak się ugryzie to az się wylewa ser ze środka, prawie jak MC donald.

amerykę odkryłeś Wink


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Tori
Mistrz Patelni
Mistrz Patelni



Dołączył: 29 Lis 2005
Posty: 3129 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Czechosłowacja

PostWysłany: Wto 17:35, 27 Cze 2006 Powrót do góry

nie cwaniakuj Razz


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
szczurek
Hardcore Playa
Hardcore Playa



Dołączył: 29 Kwi 2006
Posty: 245 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Stolica Disco-Polo

PostWysłany: Wto 18:32, 27 Cze 2006 Powrót do góry

bliblibli sam mam schize raz na pare tygodni z takim opiekaczem. Jak go znajde to przed tydzien nie jem nic innego tylko te "tosty". Później przechodzi...żeby znowu wrócić.

Dlatego nie zadzieraj z opiekaczami Tori!


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Tori
Mistrz Patelni
Mistrz Patelni



Dołączył: 29 Lis 2005
Posty: 3129 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Czechosłowacja

PostWysłany: Śro 0:13, 28 Cze 2006 Powrót do góry

mogę go obrazić?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001/3 phpBB Group :: FI Theme :: Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)